Bio
Italië : Fasoli Gino Bardolino
OverzichtItalië – Veneto | Fasoli Gino Bardolino
- Druivenrassen: Corvina
- Proef & ruik veel sappig rood fruit, aalbessen, kersen, aardbeien, rozebottel. Mooi zacht en rond, goede structuur, kan licht gekoeld gedronken worden op zonnige dagen maar dat hoeft zeker niet.
- Lekker bij steak tartare, canneloni met kalfsgehakt, pizza prosciutto, pasta met tonijn. Fasoli Gino beveelt er een zelfs een zacht “Chill out Lounge” muziekje bij aan. Lekker mellow allemaal. Heerlijk!
- Bardolino wordt vaak gezien als het kleine broertje van de ‘serieuzere’ Valpolicella, Ripasso en Amarone wijnen. En dat is behalve jammer ook vaak onterecht. Er zijn inderdaad tijden geweest dat je dit groots insloeg en aan het hete Gardameer als limonade wegklokte, geen vakantiewijn die mee naar huis ging. Maar tijden veranderen en met de juiste aandacht is dit puur genieten. Dit is niet dik, stevig en robuust, maar verfijnd, fruitig en jong sappig rood. Desgewenst licht gekoeld te serveren.
- Een pionier op biologisch gebied uit de regio Veneto, met klassieke wijnen en een rijke historie. De familie Fasoli is al vele generaties eigenaar en sinds 1984 werkt men biologisch. En ze houden het daar heel simpel: Ze produceren alleen wijnen die ze graag drinken. Dat betekent dat Amadio en Natalino Fasoli weigeren om chemische producten te gebruiken Ze tonen hun diepe toewijding aan de bescherming van hun terroir en de gezondheid van de mensen die er wonen en werken. De biodynamische methode die door het bedrijf wordt gebruikt, heeft tot doel de vitaliteit van de planten te vergroten door de oude kennis van de boeren te herstellen, die in harmonie met de ritmes van de natuur werkten. Hun biodynamie richt zich op het herstellen van het evenwicht dat verloren is gegaan bij intensieve teelt. Kwaliteit moet prevaleren boven kwantiteit. Vai Veneto, Vai Fasoli !