Bio
Frankrijk: Simon & Daniel Chotard Sancerre
OverzichtFrankrijk – Sancerre | Simon & Daniel Chotard – Sancerre Blanc Bio
- Druivenras: Sauvignon Blanc
- Proef en ruik: expressieve neus met vijftig tinten groen (van granny smith tot lentegras), citrus, papaja en zelfs iets van jasmijn. Ranke dronk, met die opwekkende pittige frisheid typisch voor sauvignon.
- Lekker bij: dé klassieke combinatie: verse geitenkaasjes uit de streek, Crottin du Chavignol. Bij fruits de mer, oesters, gegrilde asperges, frisse salades, zalmforel. Niet te koud serveren (10–12 graden), dan komen de aroma’s mooier naar voren.
- Het domein Chotard ligt in Crézancy-en-Sancerre, in het gehucht Reigny een dorp gelegen een paar kilometer ten zuidwesten van de beroemde Sancerre- heuvel. Het is een domein in een lijn van boeren en wijnbouwers die meer dan twee eeuwen omspant. Momenteel wordt het geleid door Simon en Juliette. Biologisch sinds 2018. Van de oudste percelen van het domein vullen er twee elkaar perfect aan: Les Champs d'Alligny met een zonniger terroir op kalksteenbodem uit het lagere Kimmeridgiaan, aangeplant door grootvader Marcel, en Les Marnes met een koeler terroir, dat uitkijkt op de ondergaande zon. op mergelgrond uit het Boven-Kimmeridgien, geplant door oudoom Henri. Voor deze lange en zilte wijn zijn 20 maanden rust nodig om de wijsheid van deze oude wijnstokken te synthetiseren. Deze Sancerre wordt opgevoed op rvs en gebruikte eiken- én acacia houtenvaten, en op amforen! Dit gedurende 8 – 18 maanden, rijping 'sur lie' (op de lies, gistresten).