biodynamisch
Frankrijk – IGP Méditerranée | Aureto - Aphélie Blanc
OverzichtFrankrijk – IGP Méditerranée | Aureto - Aphélie Blanc BD
- Druivenrassen: Roussanne – Viognier – Marsanne – Clairette
- Proef en ruik: in de neus rijpe abrikoos, meloen, honing en perzik, met een vleugje garrigue. In de mond een fijne en goed geïntegreerde zuurgraad, met een goede balans tussen frisheid en serieuze diepte. Met de afdronk komt een rijpe gele fruitigheid met levendige mineraliteit en een lichte saliniteit.
- Lekker bij: frisse rauwkost, vers brood met een beetje olijfolie of tabouleh met munt, als begeleider van de dagelijkse maaltijd.
- De druiven, die vroeg in de ochtend worden geoogst, worden direct geperst om oxidatie te voorkomen en hun natuurlijke frisheid te behouden. De delicate behandeling van de druiven zorgt voor de uitzonderlijke frisheid en elegantie van de wijn. Het sap wordt bij gecontroleerde temperatuur gefermenteerd in roestvrijstalen vaten met inheemse gisten. De resulterende wijn onderscheidt zich door zijn complexe aroma. De wijnstokken, gemiddeld 20 jaar oud, groeien op geërodeerde kalksteen met een hoog zand- en ijzergehalte, waardoor de bodems hun karakteristieke okerkleur krijgen. In de schilderachtige uitgestrektheid van het Regionaal Natuurpark van de Luberon ligt de maker van de Aureto, het Domaine de la Coquillade. Volgens de overlevering gaat de oorsprong terug tot de 11e eeuw, toen de cisterciënzer monniken van de abdij van Sénanque het hart van dit authentieke Provençaalse dorp bouwden. Twee eeuwen later werd de eerste wijnstok aangeplant, waarmee de eerste steen werd gelegd van het wijndomein, een erfgoed dat door de generaties heen is doorgegeven, doordrenkt van traditie maar ook met een frisse en levendige geest.