Italië - Terre di Chieti | Idi di Marzo - 1910
OverzichtItalië – Terre di Chieti Abruzze | Idi di Marzo – 1910
- Druivenrassen: Montepulciano en Merlot
- Proef en ruik: intense neus van bramen en zwarte bessen. Licht kruidige dronk en een heerlijk zachte mondvulling.
- Lekker bij: charcuterie, rijpe kazen, stoofvlees, borrelplank.
- De 1910, het jaartal van opricht van het wijnhuis Idi Di Marzo, is afkomstig van een blend van 30% Merlot- en 70% Montepulciano-druiven. De oogst is handmatig en de Merlot-trossen worden in de eerste tien dagen van september geoogst, terwijl die van Montepulciano in de laatste tien dagen worden geoogst. De most macereert en fermenteert afzonderlijk in stalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. Pas wanneer de gisting van de Montepulciano voorbij is, worden de twee wijnen gemengd, die vervolgens zes maanden in roestvrijstalen vaten en drie maanden op flessen worden verfijnd.
- 8.5 van Harold Hamersma: "Struinend door kersenboomgaarden, banjerend door bramenstruweel en krakend door lage bossages en kruiderij."