Frankrijk: Pierre à Feu Côteaux du Vendomois
OverzichtPierre Colin Pierre à Feu - Coteaux do Vendômais
- Druivenras: Chenin Blanc.
- Proef en ruik: heerlijk fris en rijp citrusfruit, gele appeltjes, peer, mineralen, ietsje kruidige honing. Zeer zuiver, verfijnd en lang aanhoudende afdronk.
- Lekker bij coquilles, vitello tonnato, kipsiesjes, Marokaanse kruidige gerechten uit de tajine, smaakvolle (aromatische) zachte kazen.
- De Familie Colin is begonnen in 1735. Eerst als agrier en Emiel Colin starte met wijnbouw in 1900 met 2 paarden en 6 hectare, Patrice en zijn zoon Pierre François hebben inmiddels 25 hectare en zijn biologisch en biodynamisch gecertificeerd. Hij is er trots op dat zijn wijngaarden de grootste biodiversiteit in de omgeving hebben zowel qua flora als fauna. De biodiversiteit verrijkt de 'kruidigheid' van de wijn. Hij heeft zijn wijnstokken in een hoge dichtheid aangeplant zodat deze elkaar beconcurreren en hun wortels tot grote diepte laten groeien wat de intensiteit van de smaak ten goede komt. In het wijn maken werkt hij zoals de meeste biologische boeren alleen met de natuurlijke gisten die op de druif voorkomen.