Italië: Virgo Campania Bianco

Artikel 7 van 35
€ 9,95 (inclusief btw)
Overzicht

Italië – Campanië | Villa Raiano - Virgo Campania Bianco

  • Druivenras: Falanghina, Fiano, Greco en Trebbiano
  • Proef en ruik: In de geur heeft het aroma's van rijpe citrus, nectarine en passievrucht gecombineerd met de geur van witte bloemen. In de mond is de wijn fris en in balans met zijn fijne zuurgraad.
  • Lekker bij: parmaham, pasta en lasagne of als  aperitief bij wat antipasti.
  • Bij Villa Raiano wordt veel nadruk gelegd op de combinatie van druif en microklimaat. Het aanwezige microklimaat is ideaal, want door de beschutting van de bergen is het al vroeg in het voorjaar warm. Kom je wat hoger op de hellingen, dan ontstaat er een groot verschil tussen dag- en nachttemperatuur, ideaal voor de ontwikkeling van de druif. De wijnbouw in Irpinia heeft een oude geschiedenis. Deze ontwikkelde zich geografisch langs twee rivieren die beide afkomstig zijn van het Tuoro-Terminio- massief van de Zuidelijke Apennijnen. Langs de oevers van de rivier de Sabato, die aan de oostkant stroomt, liggen de gemeenten die de twee witte druivenrassen van de provincie Avellino omvatten: Fiano di Avellino en Greco di Tufo. Terwijl langs de oevers van de rivier Calore, die aan de westkant stroomt, de Aglianico- druif staat aangeplant, hoofdzakelijk voorbestemd voor de Taurasi. De moderne in 2009 gebouwde kelder ligt gedeeltelijk onder de grond. De druiven komen boven binnen en worden daar geperst. Dan gaan ze een etage lager voor de vergisting en uiteindelijk komen ze in de bottelarij diep onder de grond. Zo hoeft de wijn nooit machinaal over te worden gepompt en dat zorgt voor een echte kwaliteitsverbetering. De wijnen zijn vanaf de oogst 2018 in conversie naar biologische wijnbouw.

Recept: Spaghetti al limone (4 pers.)

Benodigdheden: 450/500 gr. spaghetti, 100 gr. Parmezaanse kaas, 2 grote biologische citroenen, olijfolie, 2 teentjes knoflook, 400 gram kerstomaatjes

Bereiding: Schil of rasp de citroen en pers vervolgens uit. Verwarm een beetje olijfolie in een pan op laag vuur en voeg vervolgens de knoflook en citroenschil toe. Als deze ingrediënten lichtjes zijn aangebakken, verwijder je eventueel de citroenschil en voeg je de gehalveerde gele kerstomaatjes en vers geperst citroensap toe. Ondertussen breng je een pan met water aan de kook voor de pasta en voeg je ruim zout toe. Ongeveer 3 minuten voordat de pasta de gewenste al dente textuur bereikt, giet je de pasta af en voeg je deze toe aan de pan met de olijfolie, citroen en kerstomaatjes. Meng alles grondig totdat de saus zich goed aan de spaghetti heeft gehecht. Breng indien nodig op smaak met zout en peper. Serveer de pasta met een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

 

© 2009 - 2025 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.