Bio
Cyprus – Lemesos | Tsiakkas Winery – Xynisteri
OverzichtCyprus – Lemesos | Tsiakkas Winery – Xynisteri
- Druivenras: Xynisteri en Malaga
- Proef en ruik: een heerlijk verfijnde en mineralige witte wijn. Lekke strak, uitbundig citrusfruit zoals grapefruit en steenfruit zoals nectarine met een vleugje bloemenhoning, iets ziltig in de afdronk, verfijnde kruiden. Echt een ontdekking en zeer smaakvol.
- Lekker bij: gegrilde groenten uit de oven, mosselen, langoustines met knoflook en peterselie en frisse gerechten met kip.
- Pitsilia is een bergachtig gebied met rotsachtig land in het hart van Cyprus, bedekt met steile hellingen en eeuwenoude stenen terrassen. De regio beschikt over enkele van de hoogstgelegen wijngaarden van heel Europa. Het gematigde klimaat van de regio is van cruciaal belang voor de productie van kwaliteitswijn op
Cyprus. Er bestaat een verschil van gemiddeld 7°C met de kust, en ook vier verschillende seizoenen in plaats van de beruchte Cypriotische zomer van acht maanden. Dit zorgt voor een langzame rijping van de druiven, wat zorgt voor expressieve fruitaroma's en een heldere zuurgraad in de uiteindelijke wijn.