Griekenland: Santorini Gai’A Thalassitis
OverzichtGriekenland - Santorini | Gai’A wines Thalassitis
- Druivenras: Assyrtiko, van oudere wijnstokken, sommigen tot wel 70-80 jaar oud.
- Proef en ruik: Delicate neus met mineralige tonen en geuren van citrusfruit, kaperfoelie en steenfruit. Fris, ziltig, maar ook rijk van smaak en lichtend filmend. Erg mooi.
- Lekker bij: mediterrane salade met halloumi, zalm, oesters, pasta met schaaldieren feta met olijfolie, roquefort.
- De enthousiaste en vooruitstrevende Yiannis Paraskevopoulos en Leon Karatsalos richtten in 1994 Gaia wijnen op. Ze willen de wereld kennis laten maken met de fraaie wijnen van het vulkanische Santorini. Op het eiland Santorini ligt de wijnmakerij vlak naast het strand in een prachtig modern gebouw uit 1900 waar vroeger cherrytomaten verwerkt werden tot aromatische tomatenpuree. De wijnmakerij in Nemea ligt in het hart van de wijngaard in Koutsi op een hoogte van zo’n 550 meter. Boven op de berg. Met uitzicht op de mooie vlaktes van Nemea en de vallei van de Asopos rivier.