Italië: Cantina Terracruda - Visciola

Artikel 16 van 35
€ 15,95 (inclusief btw)
Overzicht

Italië - Fratte Rosa - Cantina Terracruda - Visciola 

  • Druivenras: Aleatico
  • Proef en ruik: de kleur is diep robijnrood. In de neus een intens aroma van Visciole kersen. In de mond zoet, zacht, warm, licht tannine, fris en evenwichtig.
  • Lekker bij kersentaart, blauwe kaas en past erg goed bij pure chocolade.
  • Zoete dessertwijn gemaakt van wilde kersen. Volgens traditioneel recept gemaakt. De beste Pergola Rosso wijn wordt een paar maanden gemengd met een speciale variëteit van wilde kersen. Zoet, zacht, warm en fris. Erg lekker bij kersentaart, perfect bij chocolade.
  • Productie gebied: Fratte Rosa – Pesaro e Urbino, Le Marche
  • Oude dessertwijn die teruggaat tot de tijd van Federico da Montefeltro, hertog van Urbino, die volgens de overlevering alleen wijn dronk die gemaakt was van zure kersen (visciole). Deze wijn wordt gemaakt volgens het traditionele recept. De beste Pergola DOC Rosso wordt gemengd met een speciale variëteit van typische inheemse wilde kersen (‘visciole’), die spontaan ontstaan op het platteland van Montefeltro. In juli, als de kersen rijp zijn, worden deze met de hand geplukt, gemengd met de wijn en wordt suiker, toegevoegd. Dit alles wordt enkele maanden gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur.

 

Druivenras Aleatico
De Aleatico is een fragiele druif (dunne schil) met een sterke rozengeur, dat verwantschap
suggereert met de Muscat Blanc à Petits Grains. Het aroma van de lychee is kenmerkend
voor deze soort.
De Aleatico heeft een relatief hoog alcoholgehalte dat voor een mooi evenwicht zorgt met
de hoge zuurgraad. Van Elba komt de wijn Aleatico di Portoferraio, die voornamelijk van
deze druif wordt gemaakt en als een van de weinige Italiaanse zoete wijnen de hoogste
DOCG-status heeft.
De druif wordt ook in de Marche verbouwd. Daar wordt er visciole van gemaakt;
Een oude dessertwijn die teruggaat tot de tijd van Federico da Montefeltro, hertog van
Urbino, die volgens de overlevering alleen wijn dronk die gemaakt was van zure kersen
(visciole). In juli, als de kersen rijp zijn, worden deze met de hand geplukt, gemengd met de
wijn en wordt suiker, toegevoegd. Dit alles wordt enkele maanden gefermenteerd bij een
gecontroleerde temperatuur.

 

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.