Azerbeidzjan: Savalan Winery – Viognier
OverzichtAzerbeidzjan – Savalan Valley | Savalan Winery – Viognier
- Druivenras: Viognier
- Proef en ruik: Heerlijke geuren van tropisch fruit, ananas, rijpe peer, abrikoos en gedroogde perzik. Florale tonen, amandelen. Lange lengte, wat limoen en kruiden.
- Lekker bij: Heerlijk bij vis met amandelen, gevogelte (kip met abrikozen uit de Tajine) en kruidig wit vlees. Pittige lasagna met bospaddestoelen, gerechten van Ottolenghi (hoog op smaak).
- Savallan, de top van Azerbeidzjan (Favorflav)
Bijpassend recept: Tajine met zoete aardappel & abrikozen (4 personen)
Laat de lange lijst van ingrediënten je zeker niet afschrikken! Deze tajine met zoete aardappel en abrikozen is helemaal niet moeilijk te maken. Doe alles in één pot, laat sudderen, en geniet daarna van een heerlijke tajine.
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 aubergine, 1 zoete aardappel, 500 g fijngesneden tomaten, 2 cm gember, 100 g abrikozen, 10 groene olijven (ontpit)100 g kikkererwten uit blik, 50 g cashewnoten, 1 citroen, 1 tl komijnpoeder, 2 kaneelstokjes, 1 snuifje chilipoeder, peper, zout, olijfolie, 1 el honing, 1 el harissa.
Bereiding: Snijd de ui in grote stukken en snipper de knoflook fijn. Snijd de aubergine en de zoete aardappel in grote stukken. Snijd de gember heel fijn. Stoof de ui glazig in wat olie en voeg de knoflook toe. Doe de aubergine- en aardappelstukken erbij. Kruid met de komijn, kaneelstok, chilipoeder, harissa, peper en zout. Voeg de tomatenstukjes, de gember, de abrikozen, de olijven, de kikkererwten en de cashewnoten toe. Laat alles zachtjes koken gedurende ongeveer 30 minuten tot de groenten gaar zijn. Rasp de citroenschil. Breng het gerecht op smaak met de citroenschil, honing, peper en zout. Serveer meteen.