Bio

Roemenië: Murfatlar – Domeniul Bogdan – Riesling

Artikel 26 van 33
€ 9,95 (inclusief btw)
Overzicht

Roemenië – Murfatlar | Domeniul Bogdan – Riesling

  • Druivenras: Riesling
  • Proef en ruik: strogele wijn van gemiddelde intensiteit, zuivere neus met plantaardige tonen met citrus en een lekkere mineraliteit. De wijn is zacht fris met aroma’s van wit fruit, citrus en perzik, lichte toets van bloemen. Zacht afdronk en met goede lengte.
  • Lekker bij: schaal- en schelpdieren, kip uit de oven, salades met kaas en/of kip, vis, pasta met witte sauzen.
  • De druiven voor deze verrassende riesling worden half september met de hand geoogst en verzameld in kistjes van 10 kilo. De wijnstokken groeien op zwarte aarde met rijke bovenlaag van humus, daaronder kalksteen, zand en klei. De druiven worden voor persing ontsteelt, aansluitend worden ze gekoeld tot 5 graden om dan zacht te worden geperst. Het sap wordt geklaard door middel van zwaartekracht, het wordt niet gefilterd, de gisting duurt 14 dagen op rvs. Aansluitend rijpt de wijn nog een aantal weken op de lie. De eerste wijnstokken van dit jonge domein werden in 2011 aangeplant, het gebied bevind zicht tussen de Donau en de Zwarte Zee. De AOC Murfatlar kent al druiventeelt sinds de tijd van de Romeinen. Het is het eerste domein in Roemenië dat volgens de biologisch-dynamische landbouw werkt. Men heeft het standpunt dat goede wijn alleen maar van gezonde goede druiven gemaakt kan worden.
  • Wijnmaker Leonello Anello: “We zijn ervan overtuigd dat druiven van hoge kwaliteit alleen kunnen worden verkregen door de principes en ritmes van de natuur te respecteren, deze manier van cultiveren waardoor het terroir zich kan uiten door de ontwikkeling van authentieke smaken en de productie van wijnen met persoonlijkheid.”
© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.