V.I.P. pakket Pasen 2022

Artikel 18 van 87
Overzicht

V.I.P. pakket Pasen 2022 mét heerlijke voorjaarsrecepten:

Belgisch Limburg - Maasvallei | Aldeneyck - Riesling

  • Druivenras: Riesling
  • Proef en ruik fris en mineralig. Rode appeltjes, limoenen. Mooie zuivere Riesling tonen naast veel elegantie en (door)drink plezier. 
  • Lekker bij zeevruchten, ceviche, salade met geitenkaas, asperges, kruidige Aziatische gerechten met kip of veel groenten.
  •  Uniek, een riesling uit België! Aldeneyck ligt in een soort microklimaat aan de oevers van de Maas: het is de droogste regio van de Benelux. En wijnmaker Karel Henckens is een absolute topper. Zijn wijnen concurreren zonder moeite met gerenommeerde buitenlandse voorbeelden. De rijpe druiven worden met de hand geoogst. Na een lichte kneuzing heeft het sap drie uur contact met de schillen voordat de fermentatie start. De fermentatie vindt plaats in dubbelwandige roestvrijstalen vaten bij lage temperatuur. Na de fermentatie rijpt de wijn 6 maanden verder 'sur lie' in roestvrijstalen vaten, waarbij maandelijks bâtonage wordt toegepast, dat geeft de wijn een zachter en ronder mondgevoel/

Recept:  Asperges à la Flamande

  • Ingrediënten:  24 mooie asperges, 4 eieren, 0,50 bosje peterselie, 150 g roomboter, nootmuskaat, peper
    zout.
  • Bereiding : schil de asperges van de kop naar beneden. Snijd het houterige uiteinde af. Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Kook de eieren 8 à 9 minuten voor een hardgekookt ei. Laat ze onmiddelijk schrikken onder koud water. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snipper de gewassen peterselie fijn. Meng onder de eieren en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat de boter smelten en schep er het witte bovenlaagje af. Giet de geklaarde boter bij de eitjes en meng goed door. Schik de asperges op het bord en schep er de eieren met de boter en de peterselie in een brede strook op maar laat de puntjes onbedekt.

Zuid-Limburg - Mergelland | Wijndomein Stokhem - Pinot Noir Rosé

  • Druivenras: Pinot Noir 
  • Proef en ruik prachtige vrolijke fruittonen geven meteen een zomers gevoel. Cranberry, frisse frambozen, aardbeien, wat witte perziken. In de smaak die lang blijft hangen volop rijpe aardbeien en frisse kersen. Dorstlesser bij uitstek. 
  • Lekker bij: eendenborst, gegrilde kip, vegetarische quiche, pizza.
  • De 6.200 pinot noir stokken van Jeroen van der Eng staan op een steile helling met een hellingspercentage tot wel 20% op pure mergelbodem midden in het Limburgse heuvellandschap. Jeroen maakt van de blauwe pinot noir druif prachtige wijnen. Met zorg en aandacht voor bodem, planten en omgeving wordt er gewerkt aan een optimale balans om heerlijke wijndruiven te kunnen laten groeien en oogsten. De wijngaard is al bijna 15 jaar geleden aangeplant en levert geweldig volwassen fruit met veel diepgang. Laat daar een bevlogen wijnmaker als Jeroen op los en het resultaat is indrukwekkend!

Recept:  Quiche met broccoli, tomaatjes & schelvis

  • Ingrediënten:   1 ui, 1 teentje knoflook, 1 courgette, 1 broccoli, 8 kerstomaatjes, 100 g doperwten, 1 vel kruimeldeeg, 400 g schelvisfilets (of wijting), 4 eieren, 125 g ricotta, 100 ml melk, 125 gr parmezaanse kaas, roomboter, peper, zout.
  • Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een taartvorm met 24 cm diameter met het  kruimeldeeg en bak het deeg in 15 minuten voor. Snipper de ui fijn. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de courgette in blokjes en de broccoli in roosjes. Blancheer de broccoliroosjes 5 minuten in licht gezouten water. Fruit de ui met de knoflook in boter glazig. Voeg de courgette en erwten toe en laat 5 minuten meebakken. Klop de eieren los met de ricotta en de melk en kruid met peper en zout. Snijd de vis in kleine stukken. Verdeel de groenten over de voorgebakken vorm. Leg er de stukken vis tussen en giet er het eiermengsel over. Garneer met parmezaanse kaas. Plaats 35 minuten in de oven.

Noord-Limburg | Wijngoed Thorn - Dornfelder

  • Druivenras: Dornfelder, rijpt na vergisting nog 3 maanden in Franse barriques.
  • Proef & ruik heerlijk en puur, zeer aantrekkelijk geurend naar kersen, bramen en bosvruchten, iets peper en kruidkoek. De kleur van de wijn is vrij donker omdat Dornfelder een druivenras is dat veel kleur bevat.  Zeer sappig en zacht. Denk in de stijl van een mooie Beaujolais of elegante Valpolicella. Erg goed.
  • Lekker bij gegrilde kip, carpaccio, parelhoen, gevulde paprika, lamsracks.
  • De oude Maas sedimenten en de geringe jaarlijkse neerslag in Thorn zijn ideale elementen voor succesvolle wijnbouw. Harry Vorselen is een meester in het creëren van prachtige wijnen die door velen gewaardeerd worden. Overtuigende wijnen met veel drinkplezier.
  • Vegan

Recept: Flammkuchen 'pulled pork' 

  • Ingrediënten:  2 uien, 1 rode ui, 3 teentjes knoflook, 4 varkenskoteletten, 200 g barbecuesaus, 2 vellen pizzadeeg, 250 g crème fraiche, 2 el fijngehakte bieslook, olijfolie, zwarte peper, zeezout.
  • Voor de salade: 100 g ijsbergsla, 100 g veldsla, 40 g kiemplantjes/mix, 1 citroen (sap), 1 tl honing, 1 tl mosterd.
  • Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rode ui in halve maantjes en de witte uien in ringen. Pers de knoflook. Neem een ovenbestendige pan met deksel. Kruid de koteletten met peper en zout en bak ze aan in vetstof langs beide kanten goudbruin. Voeg de witte uiringen en knoflook toe en bak even aan. Giet er de barbecuesaus bij, zet het deksel op de pan en zet 1 uur in de oven. Draai het vlees halverwege om. Haal het vlees uit de saus, verwijder het bot en trek het met 2 vorken uit elkaar. Schep het vlees terug in de saus. Rol het deeg uit op twee bakplaten en bestrijk met een laagje zure room. Kruid met wat peper en zout. Verdeel de pulled pork en de rode ui over het deeg en plaats 15 minuten in de oven.
  • Voor de salade: snijd de ijsbergsla in fijne reepjes, klop het citroensap met de honing, mosterd en 3 el olijfolie tot een dressing. Kruid met peper en zout. Hussel de ijsbergsla samen met de veldsla, kiemen en de dressing. 
  • Haal de flammkuchen uit de oven, snijd in stukken en bedruppel met wat olijfolie en wat van de resterende saus. Bestrooi met verse bieslook. Serveer met de frisse salade.
© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.