Kroatie: Medea Teran
OverzichtMedea Malvazija Teran
- Druivenras: Teran
- Proef en ruik: een prachtige paarsrode kleur. Het is een zeer fruitige en frisse rode wijn met aroma’s van frambozen, bosbessen en krenten. Verder heeft de wijn karakteristieken van peper, laurier en een beetje zoethout. De fijne zuren en de zeer zachte tannine maken de wijn zeer aangenaam.
- Lekker bij: Door de heerlijke frisheid past de wijn perfect bij vele gerechten en kan met name vettere gerechten goed aan. Verder past de wijn perfect bij wildschotels, rood vlees, pasta met truffel, gedroogde hammen en kaas. Deze prijswinnende en betaalbare Teran kent vele gastronomische toepassingen.
- Eind september met de hand geoogst. Fermentatie en maceratie gedurende zeven dagen in een roestvrijstalen vat onder gecontroleerde omstandigheden bij 20-22 °C met malolactische fermentatie. Na de gisting rijpt de wijn vier maanden op de gist (sur lie) in een RVS tank. Jaarlijkse productie: 10.000 flessen.
- De Teran is een druif uit de familie van de Refosco-druiven. De druiven worden al eeuwenlang verbouwd in Kroatië, Slovenië en Italië, waarbij de druif in Italië bekend is onder de naam Terrano of Refosco, in Slovenië Refošk heet en in Kroatië de naam Teran draagt. In de hele regio wordt deze druif als 'local hero' beschouwd.