Oostenrijk: Frischengruber Federspiel Gruner Veltliner
OverzichtOostenrijk – Wachau - Weingut Georg Frischengruber Federspiel Gruner Veltliner
- Druivenras: Gruner Veltliner
- Proef en ruik rijpe abrikozen, een vleugje groene appel, lime, mineralen, witte appel, heerlijke verfrissende en strakke, fijne zuurtjes, body, ziltig, breed en weelderig, lange afdronk, sappig, doordrinkbaar karakter.
- Lekker bij gebakken zoetwatervis, gerechten met kip, geitenkaas, asperges, milde Thaise gerechten met veel groenten.
- De 5e generatie van dit wijngoed is nu in handen van ‘rising star’ Georg Frischengruber. Het domein is lid van de Vineau Wachau en heeft een aantal topwijngaarden binnen dit prestigieuze wijnbouwgebied. Georg maakt wijnen met een enorme expressie en behoort zeer zeker in het rijtje van de beste producenten binnen de Wachau. Het motto is dat het gebied en de druivenstokken met veel respect behandeld worden.
Zeewolf met gegrilde asperges en amandel-quinoa crumble (4 personen)
- Ingrediënten: 4 moten zeewolf, ca 180 g, boter en olijfolie, peper en zout, 12 witte asperges, 4 el amandelschilfers, 4 el gepofte quinoa, handvol verse basilicum, fleur de sel, 2 bolletjes zachte geitenkaas, basilicumblaadjes.
- Schil de asperges met een dunschiller en breek het onderste stuk eraf. Blancheer ze 8 à 12 minuten in gezouten water. Laat goed uitlekken opkeukenpapier. Wentel ze daarna door een beetje olijfolie en grill ze in een hete grillpan. Kruid met peper en zout. Voor de amandel-quinoacrumble rooster je de amandelen in een pan en voeg op het einde de gepofte quinoa toe. Hak de basilicum fijn en meng door de amandel-quinoacrumble. Breng op smaak met fleur de sel en peper.
- Bak de zeewolfmoot aan beide kanten goudbruin in de helft boter en olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de asperges over een bord. Leg er de gebakken vismoot op. Werk af met de verbrokkelde geitenkaas en de amandel-quinoa crumble. Leg hier en daar een basilicumblaadje