Italie: Cantina Danese Corvina Veronese
OverzichtCantina Danese Corvina Veronese Appassimento
- Druivenras: Corvina. Volgens de klassieke Valpolicella “Appassimento” gemaakt, wat betekent dat een deel van de oogst wordt gedroogd voordat de persing plaats vind. De druiven verliezen hierdoor 30% van het vocht waardoor de persing zeer geconcentreerd en intens in smaak wordt.
- Proef en ruik een diep rode wijn met een zeer breed pallet aan geuren zoals zwarte bessen, rozijnen, vanille en chocolade. De wijn heeft een volle, rijke en zachte smaak met tonen van donkerrood fruit, zachte tannine en een lange afdronk. Serveer de wijn iets onder kamertemperatuur graden.`
- Lekker bij bij geroosterd vlees, truffel gerechten en diverse (gerijpte, hardere) kazen.
- De familie Danese is in de jaren 50 begonnen in de wijn business vanuit de kleine stad Ronca in de regio van Veneto. In eerste instantie was het een verkoopbedrijf maar in de jaren 80 is de familie Danese zelf wijnen gaan maken en bottelen. Ondertussen heeft het familie bedrijf zich ontwikkelt tot een modern georganiseerd wijnbedrijf dat staat voor kwaliteit wijnen uit diverse regio’s van Italië. Een traditioneel Italiaans familie bedrijf geleid door Luca Danese.