Spanje: Cueva de Lobos Rioja Blanco

Artikel 14 van 33
€ 10,50 (inclusief btw)
Overzicht

Cueva de Lobos Blanco Rioja

  • Druivenrassen: Viura (Macabeu) en Tempranillo Blanco. Van oudere wijnstokken. Dat zorgt voor concentratie, diepgang en mineraliteit.
  • Proef en ruik zacht citrusfruit, perzik, kruidigheid, venkel, mineraal. Volop fruit, zeer aantrekkelijk geurend. Heerlijk verfrissend met een ronde, zachte afdronk.
  • Lekker bij Spaanse tortilla,  paella met vis, gegrilde langoustines.
  • De San Pedro familie is eigenaar van meer dan 100 hectare wijngaarden rondom Laguardia. Javier San Pedro Ortega is geboren in  Laguardia, even boven Logrones gelegen in de Rioja. Inmiddels 5e generatie uit een familie van wijnboeren. Als 5 jarige jongen begonnen met het schoonmaken van de wijnkelder, en in 2005 maakte hij zijn eerste wijn op de leeftijd van 17 jaar, in de kelder van zijn vader.
  • "Wij zijn van mening dat onze wijnen een verhaal te vertellen hebben. We willen de expressie en authenticiteit van onze streek overbrengen". 

Langoustines & paddenstoelen

Ingrediënten: 
12 langoustines, 250 g witte paddenstoelen, 100 g shiitakes, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie, olijfolie, roomboter, peper en zout, selectie eetbare bloemen (bijvoorbeeld kervel, Oost-Indische kers, Citrus Afrikaanbloemetjes)
 
Bereiding: Snijd de schoongemaakte shiitakes en witte paddenstoelen in schijfjes. Hak de sjalot en de knoflook fijn. Maak de langoustines schoon. Breek de koppen van de langoustines. Snijd met een schaar de onderzijde van de staart open. Breek het pantser van het staartvlees. Trek de staart eruit. Snijd het darmkanaal eruit. Laat wat olijfolie goed warm worden in een pan met antikleeflaag. Leg er de langoustinestaarten in en bak ze gedurende 4 minuten langs elke kant. Schep uit de pan en houd apart. Doe de shiitakes in de pan. Laat al roerend op hoog vuur gedurende 1 minuut bakken. Voeg de witte paddenstoelen toe. Doe een klontje boter in de pan. Laat op hoog vuur al roerend nog 3 minuten verder bakken. Voeg de fijngehakte sjalot en de knoflook toe. Zet het vuur laag. Peper en zout. Laat nog 1 minuut zachtjes bakken. Leg de langoustines opnieuw in de pan. Laat ze even warm worden en roer alles goed door elkaar. Werk af met gehakte peterselie en een selectie eetbare bloemen.

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.