Wild Wit - Gooische TamTam najaar 2020
OverzichtWild Wit
Wat te doen als je een serieuze voorkeur voor witte wijnen hebt en er wordt wild geserveerd? Daarmee bedoel ik trouwens de maaltijd en niet de enthousiaste bediening.
Wildgerechten zijn er in allerlei soorten en maten. Hert, ree, (wilde) eend, konijn, haas. Allen vragen wat mij betreft weer om een andere wijn, en dan hangt ook nog veel af van de bereiding en garnituur. Hoe wordt het ‘als totaal’ gepresenteerd zeg maar.
Als we nou eens een heel mooi gerechtje met fazant, zacht gegaarde wintergroenten (pastinaak, spruitjes en wortel) en zelfgemaakte puree erbij nemen. Super lekker! Gevoelsmatig neig je al snel naar een elegante Pinot Noir of Cru uit de Beaujolais. Maar…we gaan wit drinken hadden we afgesproken.
Ik zou er dan een hele mooie Pinot Gris of Grigio bij schenken. En die zijn er ook weer in soorten en maten. We hebben een hele fraaie uit Friuli, die frisheid, rondeur, kracht én lengte heeft. Perzik, peer, lime wat nootmuskaat. De wijn ondersteunt dit gerecht perfect. Heerlijk! Ik schenk nog maar wat in. Salut.