Voorjaar 2019 - wijnabonnement

Artikel 37 van 87
Overzicht

WIJNABONNEMENT  voorjaar 2019

Domaine Les Charmettes – Chardonnay Viognier 2018

  • Druivenrassen: Chardonnay & Viognier. Deels op Frans eikenhout gerijpt.
  • Proef en ruik zacht en rond, iets romig door de chardonnay en lekker aromatisch door de viognier met veel fruit zoals meloen, abrikoos, perzik. Bloesem, vanille en rijp citrusfruit in de afdronk. Moderne, zuivere stijl. 
  • Lekker bij lichte pasta's, stevigere vis, gegrilde langoustines, salde met kreeft, asperges met zalm, beenham, elegante vleesgerechten, milde Aziatische gerechten, brie de Meaux
  • Dit grote domein met een oppervlakte van 80 hectare bevindt zich in het hart van de Languedoc, in het departement Hérault. De kelder is in 1997 volledig gerenoveerd en inmiddels werkt de vierde generatie van familie Alcon op dit domein volgens natuurvriendelijke landbouwmethodes (agriculture raisonnée). De wijngaarden worden door rijen hoge bomen beschermd tegen de krachtige zeewind. Daarnaast zorgt de Middellandse Zee voor de nodige verkoeling. Het wijnhuis verbouwt hier zowel inheemse als bekendere druivenrassen. Cépage, terroir en gedrevenheid van de wijnmaker zijn hier bijzonder goed op elkaar afgestemd.

Langoustines met paddenstoelen - voorgerecht 4 personen

Ingrediënten: 12 verse langoustines, ca 250 g witte paddenstoelen, ca 100 g shiitake paddenstoelen, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel fijngehakte verse platte , peterselie, olijfolie, roomboter, peper en zout

Bereiding: Snijd de schoongemaakte shiitakes en witte paddenstoelen in schijfjes.Hak de sjalot en de knoflook fijn. Maak de langoustines schoon. Breek de koppen van de langoustines. Snijd met een schaar de onderzijde van de staart open. Breek het pantser van het staartvlees. Trek de staart eruit. Snijd het darmkanaal eruit.

Laat wat olijfolie goed warm worden in een pan met antikleeflaag. Leg er de langoustinestaarten in en bak ze gedurende 4 minuten langs elke kant. Schep uit de pan en houd apart. Doe de shiitakes in de pan. Laat al roerend op hoog vuur gedurende 1 minuut bakken. Voeg de witte paddenstoelen toe. Doe een klontje boter in de pan. Laat op hoog vuur al roerend nog 3 minuten verder bakken. Voeg de fijngehakte sjalot en de knoflook toe. Zet het vuur laag. Peper en zout. Laat nog 1 minuut zachtjes bakken. Leg de langoustines opnieuw in de pan. Laat ze even warm worden en roer alles goed door elkaar. Werk af met gehakte peterselie en serveer.

Georgie – Marani Saperavi

  • Druivenras: Saperavi
  • Proef en ruik rode en zwarte bessen, frisse kersen, zwarte peper, laurier, drop, kruidnagel. Elegant, sappig, smooth, modern, fijne afdronk. Een ontdekking.
  • Heerlijk bij pasta met rode saus, lasagna, ravioli, gehaktballen, droge peperworst, lamsracks, extra belegen Hollandse kaas, hele milde blauwaderkaas.
  • De bijna honderd jaar oude Telavi Wine Cellar is één van de beste wijnhuizen van Georgië. De wijngaarden liggen op de beste locaties in Kachetië, in het oosten van het land. Het wijnbedrijf Telavi Wine Cellar is in 1915 opgericht. Twee jaar na de oprichting brak de Russische revolutie uit en werd het bedrijf genationaliseerd. Pas sinds het eind van de twintigste eeuw is het weer in particuliere handen. Franse wijnconsultants en oenologen worden actief bij de wijnproductie betrokken. Elke stap in het productieproces wordt gecontroleerd, vanaf het enten van de wijnstokken tot het bottelen van de wijnen. De filosofie van Telavi kent zijn basis in de lokale traditie. Er wordt voornamelijk met inheemse druiven gewerkt. De wijnen van Telavi Wine Cellar zijn verrassend modern en sluiten daarom uitstekend aan bij de West-Europese smaak.

Groente lasagne – 4 personen

Ingrediënten: 2 uien, fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook, geplet, 1 rode chilipeper, fijngesnipperd (zonder zaadjes), 1 dl wijn, 400 g tomatenblokjes, 500 g tomatenpulp, 70 g tomatenpuree, 2 blaadjes laurier, 1 takje tijm, 1 aubergine, 1 courgette, 300 g verse spinazie, 400 g ricotta, 100 g Parmezaanse kaas, geraspt, 1 bolletje mozzarella, peper & grof zeezout

Bereiding: Snijd de aubergine en courgette in plakjes. Grill ze aan beide kanten op een grillpan. Zet even aan de kant. De saus. Doe een scheutje olijfolie in een stoofpot. Stoof de gesnipperde uien, geplette look en chilipeper tot de ui glazig is. Schep er de geconcentreerde tomatenpuree bij en laat kort meestoven. Doe er de tomatenblokjes, de laurier en tijm bij. Schenk er een scheut witte wijn bij en laat de alcohol verdampen. Voeg dan de tomatenpulp toe. Laat de saus minimum een halfuurtje pruttelen op een zacht vuurtje. Verwarm de oven voor op 200°C. Roerbak de spinazie kort en kruid met peper en zout. Meng met de ricotta. Vet een ovenschotel in. Leg afwisselend courgetteplakjes, tomatensaus, aubergineplakjes met de ricottaspinazie. Herhaal tot de schotel gevuld is.

Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze bovenop de groentelasagne. Werk af met de Parmezaanse kaas. Zet gedurende 30 min. in de voorverwarmde oven. Serveer met ciabatta.

 Jumilla - Juan Gil Monastrell

  • Druivenras: Monastrell (=Mourvèdre) 
  • Proef en ruik rijp en zondoorstoofd fruit, zwarte bessen, bramen, pruimen, vanille, rode paprika, zachte Mediterrane kruiden, body, sappig. De tannines zijn plezierig en afgerond. 
  • Lekker bij stoofgerechten met rund – of lamsvlees, paella, gehaktballetjes met koriander, rijstgerechten, chili con carne, romige kazen.
  • De prachtige bodega Juan Gil werd in 1916 opgericht, en is reeds generaties in handen van de Gil familie. In tegenstelling tot het gros van Jumilla liggen de wijngaarden op het plateau tussen de bergen. Hierdoor profiteert Juan Gil van een meer gematigd klimaat ten opzichte van de wineries die in het dal gelegen zijn. De metamorphose op dit domein is werkelijk spectalulair. Waar Juan Gil steeds één der toonaangevende wineries van de regio Jumilla was, markeert het zich vandaag nog meer dan ooit als topper van de regio. Een wijn met de Gil handtekening is een waar genot. 

Lamsgehakt in witlofschuitjes - 4 personen

Ingrediënten: 4 stronkjes witlof, 300 g lamsgehakt, 350 gram rijst, 1 grote ui, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 ei, ½ theelepel kaneel, ½ theelepel komijnpoeder, 1 bosje gehakte koriander, 1 bosje gehakte bladpeterselie, peper en zout, 350 ml melk, 15 g boter, 20 g bloem, 100 g gemalen kaas.

Bereiding: Meng de ui, de knoflook, het ei, de kaneel, de komijn, de koriander en de peterselie door het gehakt. Naar smaak peper en zout toevoegen. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de witlof, snijd het overlangs in twee delen en verwijder de harde kern. Snijd een schijfje van de bolle- / onderkant zodat je et als een schuitje horizontaal kunt zetten. Stoof de witlof even kort aan in de pan. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Leg de witloofschuitjes in een ovenschaal en vul ze met het gekruide lamsgehakt. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 tot 20 minuten in de oven. Laat voor de witte saus de boter smelten en voeg de bloem toe. Voeg een beetje melk toe en klop goed. Voeg de rest van de melk toe. Serveer de witloofschuitjes met de witte saus en rijst.

   

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.