december 2018 - wijnabonnement

Artikel 40 van 87
Overzicht

WIJNABONNEMENT  kerst/december  2018 > Recepten van Chef aan de Werf

 

Voor

Tenuta Sant’Anna Sauvignon Lison Prammagiore DOC (2 flessen)

  • Druivenras: sauvignon blanc.
  • Proef en ruik grapefruit, limoen, meloen, wilde bloemen, witte peper. Fris met een rond en zacht mondgevoel.
  • Lekker bij zeevruchten, gerookte vis, risotto met schaaldieren, aubergine met Parmezaanse kaas, spinaziegerechten.
  • Sinds midden 19e eeuw is de sauvignon-druif aangeplant in Friuli. Vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw zijn van enkele klonen van deze druif mede door de aroma’s zeer elegante wijnen gemaakt. De Sauvignon van Tenuta Sant’Anna op de grens tussen Friuli en Veneto is een mooi voorbeeld hiervan. De grond is hier sterk kleihoudend en de relatief grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur houden de rijkdom van de aroma’s intact. Daarom vindt de oogst altijd ’s nachts of heel vroeg in de ochtend plaats in september. De wijn rijpt nog 3 maanden ‘sur lie’ voordat hij wordt gebotteld.
  • ~ Prijs 8,95 -/- 10% wijnabonnement korting ~

Tortilla met gerookte zalm, avocado crème, bietensalsa en kruidensalade (4 personen)

Ingrediënten:

400 gr verse zalm, 15 gr grof zeezout, 5 gr suiker , 4 kleine zachte tortilla’s, 250 gr rode bieten gekookt en in kleine blokjes gesneden, 0,5 knoflookteentje geperst, 25 gr jalapeno peper fijn gesneden, 1/4 bosje koriander gesneden, 1/4 bos basilicum gesneden, 1 etl rode wijn azijn, zout en peper, 1 dl olijfolie , 1 rijpe avocado, 1 limoen, 50 gr creme fraiche, vers geplukte kruiden (kervel, koriander, bladpeterselie)

Bereidingswijze:

Bestrooi de verse zalm met zeezout en suiker en laat dit 1 dag marineren. Droog de zalm af en rook hem in een klein rookoventje op het vuur enkele minuten. Snijd als de zalm is afgekoeld hem in mooie plakken. Meng voor de salsa de bieten, knoflook, jalapeno peper, koriander, baslicum, rode wijnazijn en de olijfolie samen en breng het op smaak met peper en zout. Draai de avocado samen met het sap van 1 limoen en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de tortilla’s in en pan tot dat ze zacht zijn. Maak 4 borden op met de tortilla, dresseer daarboven op de salsa en de mooi gesneden plakken gerookte zalm. Maak het geheel af met toefjes avocadocrème, crème fraiche en plukjes groene kruiden.

Tussen

Vinarija Citluk – Kameno | Bosnie-Herzegovina ( 1 fles)

  • Proef en ruik aroma’s van noten, rijpe perziken, meloen, citrus en duidelijke mineraliteit. Na walsen of beluchten komen ook grapefruit en groene appel naar boven. In de mond veel fruit, iets vettig en rond, met een plezierige frisse en tegelijkertijd ook warme smaak. Dit alles samen zorgt voor een mooie en elegante wijn. Heldere geelgroene kleur.
  • Heerlijk bij krachtige visgerechten, ravioli, lamsstoof, ratatouille, pumpkin pie.
  • De naam Kameno komt van ‘kamen’, het Bosnische woord voor steen. De zilavka- en bena-druiven in deze wijn worden verbouwd in de Kameno Vinogradi, waar de pure karst direct aan de oppervlakte ligt en daarmee zorgt voor de mineraliteit in de wijn. Proefschrift Wijnconcours Finalist (tot 15,-). Vinarija Citluk werd in 1957 opgericht als staatscoöperatie. In 2002 werd het verkocht en ging als commercieel bedrijf verder. Vinarija Citluk bezit 400 hectare eigen wijngaarden op diverse locaties in de omgeving van Mostar en Citluk.
  • ~ Prijs 11,50 ~

Gebakken gnocchi met pompoen, paddenstoelen en romige truffel (4 p)

Ingrediënten:

250 gr verse gnocchi, 0,5 st flespompoen geschild en in kleine stukken gesneden, 1 knoflookteentje geperst, 500 gr gemengde fijn gesneden paddenstoelen, 1 sjalotje gesnipperd, 3 dl slagroom, 2 etl truffeltapenade, zout en peper, plukjes kervel, olijfolie, 1 pakje bundel zwammen gesneden.

Bereidingswijze:

Kook de gnocchi in ruim kokend water beetgaar en spoel ze direct koud met water zodra ze boven gaan drijven in de pan. Besprenkel ze met een scheut olijfolie zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Rooster de gesneden pompoen in een oven van 200 C ongeveer in 15 min gaar. Fruit de sjalotten in een pan aan en voeg de paddestoelen erbij. Bak dit geheel bruin totdat er geen vocht meer in de pan zit, voeg nu de slagroom en truffel tapenade toe en laat de saus tot de juiste dikte indikken. Bak de gnocchi in olijfolie bruin en voeg daaraan de bundel zwammen en pompoen. Verdeel de romige truffel met paddenstoelen in 4 diepe borden en dresseer daar boven op de op smaak gebrachte gnocchi met pompoen. Maak het geheel af met plukjes kervel.

Hoofd

Gianni Tessari – Due | Veneto - Italie

  • Druivenrassen: Merlot & Cabernet Franc.  De druiven hebben volgens de Ripasso methode een 2e vergisting ondergaan.
  • Proef en rijk: robuust, gul en rijp fruit als kersen, bosbessen en blauwe bessen. Iets room, vanille en bloesem. De smaak is vol met een fluweelzachte afdronk.
  • Lekker bij: gegrild rood vlees, hertenbiefstuk,  gevogelte, geroosterd varkensvlees.
  • Deze wijn heeft een 2e vergisting ondergaan volgens de Ripasso methode. Houtrijping in 900 liter vaten. Afkomstig van de Giareta percelen in het hart van de Berici heuvels, ten Zuid-Westen van Vicenza (Veneto), op 250-300 meter boven zeeniveau. De rode klei en de ijzerhoudende kalksteen zijn karakteristiek voor dit gebied.
  • ~ Prijs 9,95 ~

Gegrilde diamanthaas met Roseval aardappeltjes, gepofte ui en laurierjus

Ingrediënten:

4 gelijke stukken diamanthaas van 120 gram, 200 gr gesneden Roseval aardappeltjes, zeezout, 1 knoflookteentje, 2 grote witte uien gehalveerd, 2 dl kalfsjus, 3 laurierblaadjes fijngemalen, 25 gr boter, plukjes rucola.

Bereidingswijze:

Rooster de aardappeltjes met gehakte rozemarijn, olijfolie en zeezout in een oven van 180 C gaar in ongeveer 25 minuten. Smelt de boter en voeg daaraan de laurier en laat dit 10 min op laag vuur trekken. Passeer (zeef) het geheel dan en voeg toe aan de kalfjus. Rooster de gehalveerde uien in een oven van 180 C ook ongeveer in 30 min gaar met olijfolie en zout en peper. Verwijder de schil en houd de uien warm. Gril de stukken diamanthaas in een grillpan en laat ze nog in de oven van 180 C 4 min doorgaren, houd ze daarna warm in aluminiumfolie en breng op smaak met zout en peper. Maak het gerecht vervolgens op met de gehalveerde ui, Roseval aardappel en de gesneden diamanthaas. Besprenkel het vlees met de laurierjus en maak af met plukjes rucola.

Na

Bodrumi I Vjetër – Cabernet Sauvignon | Kosovo – Rahovec Valley

  • Druivenras: Cabernet Sauvignon
  • Proef en ruik een karaktervolle rode wijn met pit, veel bessen, cassis, zwart fruit, iets vanille, souplesse en afgeronde tannines. Daarnaast wat aardse en rijpe tonen met een aangename kruidigheid.
  • Lekker bij fijne vleeswaren, rood vlees, gegrild vlees, lamsvlees, diverse soorten kaas.
  • Dit wijnbedrijf is al sinds 1953 actief in het hart van de schitterende Rahovec vallei. En met succes, dit is een groot wijnbedrijf geworden en behalve de Cabernet Sauvignon brengen ze ook kwaliteitswijnen van druivenrassen als Riesling, Elena en Chardonnay voor wit en Vranec, Merlot, Pinot Noir en Amphora op de markt
  • ~ Prijs 7,95 ~

Hollands kaasassortiment Chef aan de Werf

Ingrediënten:

160 gr Rotterdamse oude kaas, 160 gr Oudwijker Pietra witschimmel kaas, 160 gr Oudwijker Lazulli blauwschimmelkaas, 160 gr Oudwijker Romige Fiore kaas.

Bereidingswijze:

Snijd elke kaas in 4 stukken en maak het geheel op 4 houten kaasplanken op. Voeg bij elke kaasplank nog vijgencompote, notenbrood, amandel-vijgenbrood en Pane Carasau. Eet smakelijk!

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.