V.I.P. pakket Pasen 2018
OverzichtV.I.P. pakket Pasen 2018
‘Provencaalse kabeljauw’ & Domaine La Blaque Blanc Reserve *Bio
‘Voorjaars caccoulet' & Domaine Montmirail Vacqueyras
‘Tarte Soleil’ & Château L'Escarelle Les Deux Anges
Alpes-de-Haut-Provence – Domaine La Blaque Cuvée Reserve
- Druivenrassen: Roussanne, Vermentino & Grenache Blanc. Rijping van 7 maanden op Franse barriques.
- Proef en ruik weelderig rijp fruit als abrikoos, ananas, limoen, brioche, toast, vanille. Krachtig en intens van smaak met een zachte, vettige afdronk. Fraai.
- Lekker bij gerookte zalm, gegrilde zalm, kalfsvlees, aromatische bergkazen, milde Thaise gerechten met kip of gamba’s.
Domaine La Blaque is gelegen in het uiterste noorden van de Provence in de buurt van Manosque. Een prachtige pittoreske omgeving aan de voet van de Luberon. De wijnen behoren tot de A.O.C. Coteaux de Pierrevert en maken officieel deel uit van de wijnen van de Vallée du Rhône. De wijngaarden bestrijken een oppervlakte van ruim 60 ha en liggen op een hoogte van 450- 550 meter hoogte op de heuvels langs de rivier de Durance en de bodem bestaat er uit kalksteen en klei. ~ Prijs 20,95 -/- 15% V.I.P. korting ~
- Provençaalse Kabeljauw (4 personen)
- Ingrediënten: 4 mooie moten kabeljauw, 5 rijpe tomaten, 3 kleine uien, 3 tenen knoflook, 12 zwarte olijven (zonder pit), 2 lepels kappertjes, 6 eetlepels goede olijfolie, 75 cl rode wijn, 2 glazen water, klein beetje komijn, 2 kruidnagels, 2 takjes tijm, 3 takjes rozemarijn, 3 takjes dragon, 3 takjes peterselie, zout en verse zwarte peper.
- Bereiding: snipper de uien en snij de tomaten in blokjes. Pel de knoflooktenen, hak de (ontpitte) olijven fijn en laat de kappertjes uitlekken. Hak alle kruiden fijn. Laat wat olijfolie warm worden in een braadpan, doe de uien erbij en laat ze glazig worden. Doe de kruidnagels, komijn, de wijn, het water, de tomaten en de fijngehakte kruiden erbij, knijp de knoflooktenen er boven uit. Laat alles op laag vuur sudderen en inkoken tot een mooie massa. Laat enigszins afkoelen en pers alles door een zeef. Verwarm in dezelfde pan een eetlepel olijfolie en laat de olijven en de kappertjes even op laag vuur zacht worden, giet de saus erbij en roer goed door. Maak op smaak met peper en zout. Verhit in een koekenpan waarop een deksel past, de rest van de olijfolie. Dep de kabeljauw droog, bestrooi die aan twee kanten bescheiden met peper en zout, en bak snel aan twee kanten; een ruime minuut is genoeg. Doe het deksel op de pan en laat circa drie minuten op laag vuur garen. Verdeel de moten over de borden en giet er een schep saus over, desgewenst met wat verse Parmezaan erover raspen. Garneer met wat gegrilde trostomaatjes. Lekker met Frans (geroosterd) boerenbrood.
Côtes du Rhône – Domaine du Grand Montmirail Vacqueyras
- Druivenrassen: 50% Syrah en 50% Grenache Noir. Rijping in betonnen cuves, en na 1 jaar foeder-lagering wordt de wijn nog enkele jaren bewaard in koele ondergrondse bassins alvorens te worden gebotteld.
- Proef & ruik rijp rood en zwart fruit, specerijen, rozemarijn, zwarte peper, garrigue (Zuid-Frans geurig struikgewas)
- Lekker bij stoofgerechten, gegrild rood vlees, kruidige worstjes van de BBQ, rijpe harde kazen, wild, haas.
Wijnmaker Yves Cheron van Domaine du Grand Montmirail uit Gigondas kreeg in 2000 de mooie gelegenheid om 2,6 hectare wijngaard over te nemen vlakbij het nabijgelegen dorp Vacqueyras. De bodem in dit deel van het zuidelijke Rhône-gebied bestaat uit zanderige grond en met kiezels bedekte hellingen. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken bedraagt 45 jaar wat bijdraagt aan de kracht en intensiteit van de wijnen. ~ Prijs 21,50 -/- 15% V.I.P. korting ~
- Voorjaars Cassoulet (4 personen)
- Ingrediënten: 2 kippenpoten of 4 kipkarbonades, 4 tenen knoflook, uitgeperst, 2 theel. verse tijmblaadjes, 1 takje rozemarijn, 2 laurierblaadjes, versgemalen peper, 2 theel. olijfolie, 1 kleine ui, fijngesneden, 2 wortels, kleingesneden, 200 g tomaten kleingesneden, 600 g gare cannellinibonen en/of witte bonen, ca 12 verse varkensworstjes of runderchipolata’s, half glas droge witte wijn, 200 ml kippenbouillon, 2 el. droog broodkruim of paneermeel
- Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kip met knoflook, tijm en flink wat peper. Plaats afgedekt minstens 1 uur in de koelkast. Neem een braadpan die ook in de oven kan en verhit hierin de olie op matig vuur. Bak hierin de stukken kip en de worst in 4 minuten rondom licht aan en leg even apart. Bak intussen in dezelfde pan de ui en wortels of tot de ui glazig is. Voeg de tomaten, kruiden bouillon, wijn en de bonen toe. Breng de stoofschotel aan de kook, draai het vuur laag en voeg de stukken kip en de worst toe. Plaats de stoofschotel afgedekt 20 minuten in de oven. Bestrooi de stoofschotel met het broodkruim en sprenkel er 2 eetlepels van het kookvocht over. Plaats de stoofschotel nog 20 minuten in de oven, of tot het broodkruim goudbruin kleurt. Garneer met rozemarijntakjes.
Provence – Château L’Escarelle Cuvée les deux Anges
- Druivenrassen: Cinsault, Grenache en Syrah
- Proef & ruik spatzuiver, de top rosé van dit wijnhuis. Zeer verfijnd, fris, iets romig, tijm, lavendel, frambozen, grapefruit, perzik. Aan de lengte van de afdronk herken je de kwaliteit, dit is echt genieten.
- Lekker bij prosciutto, geitenkaas, langoustines, forel, gegrilde sardines, vitello tonnato.
Château l ’Escarelle is een prachtig château in de Coteaux de Varois en met wijngaarden van 100 hectare één van de serieuzere wijnhuizen uit de streek. Het totale landgoed van Chateau l ‘Escarelle omvat meer dan 1.000 hectare met prachtige natuurgebieden van pijnbossen. Met een breed scala aan druivensoorten als Syrah, Cabernet Sauvignon, Mourvèdre, Rolle, Trebbiano en Grenache worden zeer mooie en smaakvolle wijnen geproduceerd. Ondanks de grootte van het wijnhuis wordt de pluk nog steeds handmatig gedaan. Het maken van de wijn en bottelen van de wijnen wordt op het Château zelf gedaan. Agriculture raisonnée, duurzame wijnbouw. ~ Prijs 17,50 -/- 15% V.I.P. korting ~
- Tarte Soleil (vega - 4 personen)
- Ingrediënten: paté feuilletée (roomboter bladerdeeg), 1 groene courgette, 1 gele courgette, 2 courgettebloemen, 8-10 kerstomaatjes, ca 50 gram goede geitenkaas, 50 gram mozzarella, 1 eidooier, 1 scheut melk, 1 fijngeperste teen knoflook, Provençaalse kruiden, verse basilicum, olijfolie, peper en zout.
- Bereiding: Snij de courgettes in reepjes en laat even drogen op absorberend papier. Blancheer ze vervolgens kort (2-3 minuten) in kokend water. Halveer de tomaatjes en snij of brokkel de geitenkaas en mozzarella in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 8 plakjes bladerdeegplakjes losjes uit, in ruitvorm naast elkaar. De uiteinden naar elkaar toe en steeds iets overlap. De uiteinden naar elkaar zodat het een cirkel wordt. Verdeel daar de courgettes, tomaatjes, geitenkaas, mozzarella en de helft van de basilicumblaadjes over. Bestrooi met Provençaalse kruiden. Vouw dan de ruiten dicht als driehoekjes, zorg dat alles aan elkaar blijft. Meng de melk met wat olijfolie en smeer daar de bovenkant mee. Vervolgens 20-25 minuten in de oven. Garneren met verse basilicumblaadjes, et voilà. Heerlijk in combinatie met een groene salade.