Sushi & wijn - Gooische TamTam - voorjaar 2018

Artikel 51 van 98
Overzicht

Wijn en Sushi?!

Vergezocht om wijn met sushi te combineren? Er is immers Japanse rijstwijn (Sake), bier of thee. Goede vraag! Alleen, ik heb het niet zo met Sake, sorry. Met bier is veel mogelijk, zou kunnen. En thee is zeker interessant, al kan ik me niet herinneren wanneer ik voor het laatst ergens een kop thee voor mijzelf heb besteld...

Mijn passie is wijn. Dus tijdens een Sushi ‘work’shop gaan de gasten een keur aan verschillende wijnen beoordelen. Uitgangspunten: verse vis, romige rijst, klein (azijn)zuurtje, umami (sojasaus). 

Bijgaand de winnaars na een enthousiaste (!) avond:

  1. La Posada Verdejo (bèrdeggo). Bio. Veel zon, vriendelijke mandarijnen, ananassen, kruidig, zacht, iets room, veel lengte, zeer aangenaam.
  2. Nero di Troia. Rood bij Sushi ? Dat is wennen… de meningen zijn verdeeld. Maar de voorstanders zijn lyrisch! Zacht donker fruit, vanille, specerijen, gelukkig zonder dat bijna irritante Zuid-Italiaanse zoetje. Prima naast de pikante tonijnvulling van de Sushi.
  3. Emotion No2 Chardonnay/Viognier. Zwoele aantrekkelijke blend, 20% houtrijping, body, spanning, rijpe perziken, mango’s en limoenen.

Kortom, er is veel mogelijk, probeer maar!

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.