Eco-friendly

Griekenland: Alpha Estate Xinomavro Reserve Old Vines

Artikel 16 van 26
€ 28,95 (inclusief btw)
Overzicht

Epanomi - Alpha Estate – Xinamavro Reserve Vielle Vignes

  • Druivenras: Xinomavro. De 'donkere bittere' vrij vertaald, een lastig druifje dus. Maar de juiste wijnmaker weet daar wel raad mee. Deze pure xinomavro is van 85-jaar oude stokken. Iets bijzonders! Robert Parker gaf de wijn 93/100 punten. Gerijpt op Frans en Amerikaans eiken. 
  • Proef & ruik Volle aroma’s van kruiden, vanille, rijpe bramen, zongedroogde tomaten, donkere kersen, leer en tabak. Rijk, met een zeer lange afdronk met ronde tannines. 
  • Lekker bij (rood) vlees, gegrild lamsvlees, pittige worst, wild, risotto met truffel en of paddenstoelen,  rijpe kazen. Decanteren aanbevolen. Een genot om te drinken.   

Zeer modern bedrijf in Amyndeon tegen de grens van Albanië. De leerschool van wijnmaker Angelos Latridis was in Frankrijk. Alpha Estate is een ultra modern wijnbedrijf en heeft een bijzonder ondergronds irrigatiesysteem.

Luxe truffelrisotto met kastanjechampgignons

Ingrediënten: 440 gram risotto rijst, 450 gram kastanjechampignons , bouillon naar keuze ca 750ml, 100 ml droge witte wijn, 2 el crème fraîche , 75 gram geraspte Pecorino , 3 sjalotjes, 1 grote teen knoflook , ca 10 gram verse truffel (ligt een beetje aan de sterkte ervan), peterselie en/of bieslook, zwarte peper.
Bereiding; Zet de wok of hapjespan op laag vuur en doe hier een scheut olijfolie in. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn en doe dit in de pan. Bak dit voor een paar minuutjes zonder dat het verkleurd. Snij in de tussentijd de champignons in plakjes. Voeg dan de risotto rijst toe en bak dit ook nog 2 minuten mee. Blus het af met de witte wijn. Voeg dan de helft van de bouillon toe en de champignons toe. Als de bouillon is opgenomen kun je alles door elkaar roeren. Voeg gedurende 15-20 minuten steeds een scheut bouillon toe. Wanneer je de laatste scheut toevoegt voeg je ook de crème fraîche, pecorino en geraspte truffel toe. Roer dit er doorheen tot het een smeuïge en romige massa is. Check wel even of de rijst echt gaar is. Schep de risotto op 2 borden en maak af met nog wat Pecorino en peterselie of bieslook. Smullen maar!

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.