Stamppot & Kroatische wijn - Gooische TamTam - december 2017
OverzichtStamppot & wijn
Stamppot rauwe andijvie met uitgebakken spekjes, dát vind ik dus heel erg lekker. Daar past wat mij betreft een ‘juicy’ type wijn bij. Soepel, elegant en voorzien van een hoog doordrinkgehalte…met klasse, dat dan weer wel.
Ik kies daarom voor mijn nieuwe favoriet, een Zweigelt. De druif kennen we wellicht al uit Oostenrijk, maar deze komt uit Kroatië, leuk! En dat is behalve een steeds populairder vakantieland ook een land met een enorme wijntraditie. Al ver voor de Romeinse tijd werd er wijn verbouwd. Maar het gaat om nu en dit is nou wat je noemt een moderne wijn, echt ‘op het fruit gemaakt’. Geniet van vrolijk dansende blauwe bessen, aardbeien en bramen. Daarnaast wat room en Mediterrane kruiden. Met een klein stoer randje, dus een sublieme gehaktbal erbij kan deze Dika zeker hebben. Maar ja, waarom zou je erbij eten?