Wijn & pompoen - Gooische Tam Tam - najaar 2017
OverzichtBodrumi I Vjeter ~ Chardonnay Barrique
Nazomeren, luieren in de ondergaande zon, hier en daar al een vallend herfstblaadje, en de gerechtjes komen steeds vaker uit de oven. Mijn absolute aanrader voor een lome nazomer avond...pumpkin mushroom pie!
Belangrijk is natuurlijk, wat drinken we daarbij? Een terugkerende vraag op de wijnworkshops is ‘wat drink je zelf graag?’ En de vraag die er bijna altijd achter ligt ‘en hoeveel drink je zelf?’ Haha, nou laten we zeggen bij voorkeur niet te weinig. Maar no worries, op een enkele enthousiaste avond na, ook zeker niet te veel. Maar als ik wijn drink moet het wel goed zijn, en spannend. Deze Chardonnay uit Kosovo (!) voldoet daar zeker aan. Barrique, dus gerijpt op eikenhouten vaatjes. Mooi in balans geurend naar rijpe ananassen en zachte peren, fraai klein bittertje, wat toast en een zachte afdronk. Hmmm. Oh ja, er staat nog iets in de oven.
> hier vindt je ook het (vega)recept van de Pumpkin Pie
~ Herfsteditie 2017 Gooische Tamtam ~