V.I.P. pakket Pasen 2017

Artikel 49 van 87
Overzicht

V.I.P. pakket Pasen 2017

 

‘Zürcher geschnetzeltes’   & Petite Arvine Cave St Pierre

‘Oosterse beef salade’ & Serendipity Pinot Noir 

​‘Spezzatino d'agnello alla romana' & Ripasso Camporeale

Zwitserland – Valais | Cave St Pierre – Petite Arvine
De wijngaarden liggen tussen 450 en 800 meter hoogte, de zomers kunnen behoorlijk koud zijn , terwijl zomers extreme hitte op de loer ligt. Maar een milde herfst maakt heel veel goed en zorgt voor een gelijkmatige rijping en late oogst mogelijkheden en dus mooi rijpe druiven. Neem daarbij het feit dat de Zwitsers zelf dol zijn op hun eigen wijnen, ze exporteren maar 2%, en ziedaar de reden dat maar weinig van deze wijnen in het buiten;and te vinden zijn. Maar wat er wel wordt geëxporteerd is van een kwalitatief zeer hoog niveau! 40% van alle Zwitserse wijn is afkomstig uit Wallis / Valais.
Druivenras: Petite Arvine. Rijping van de wijn "sur Lies" door het most te laten gisten in het vat, veel smaak, wijn kan iets troebel zijn en iets depot bevatten. Bewuste keuze, want dat levert meer smaakintensiteit, dus dat is positief.
Proef en ruik aromatisch, rijk, uitbundig, weelderig geurend. Denk aan ananas, perzik, abrikoos, limoen, grapefruit, honing,  iets kruidig en de wijn is goudgeel van kleur. De smaak is buitengewoon spannend met zowel, frisse, stevige als exotische tonen.  Anders dan anders, op een prettige manier…
Lekker bij gegrild witvlees, kalkoen, charcuterie, forel, tonijn, pittige of belegen kazen.
~ Prijs  27,50 -/- 15% V.I.P. korting ~

Zürcher geschnetzeltes - Zwitserse kipreepjes
Zürcher geschnetzeltes is een nationaal Zwitsers gerecht en wordt ook met kalfsvlees, zalmforel of zwezerik gemaakt…
Benodigdheden voor 4 personen: 500 gram kipfilet, sap van 1 citroen, 100 gram bloem, 30 gram boter, 250 gram champignons, 2 rode uien, 250 ml slagroom, 80 ml appelsap en een goede scheut witte wijn, 1 el fijngesneden peterselie.
Bereiding: Snij de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met een klein beetje peper en zout. Knijp de citroen uit boven de stukjes kipfilet en laat de kipfilet even lekker in de citroensap liggen. Schep de bloem in een schaaltje, haal de reepjes kipfilet door de bloem en zorg dat ieder reepje goed bedekt is. Snijd de champignons in vieren en snijd de ui in niet al te kleine blokjes. Verhit de boter in een hapjespan en als deze heet genoeg is bakt u hierin de champignongs en de uien. Als de champignons en de uien gaar zijn schept u deze uit de pan en in de achtergebleven boter bakt u de kipreepjes, klop wel eerst overtollig bloem van de kipreepjes af. Als de kipreepjes gaar en mooi bruin gekleurd zijn schept u de champignons en uien er weer bij, laat alles even op temperatuur komen en blus dan af met de slagroom, witte wijn en de appelsap. Laat het geheel een minuut of 5 doorkoken, schep uit de pan, strooi de fijngesneden peterslie erover en serveer vervolgens direkt. Heerlijk met rösti en haricots verts en uiteraard een mooi glas Petite Arvine…

Zuid-Afrika – Hemel & Aarde Vallei | Serendipity – Pinot Noir
Monique Breuer durfde de stap te zetten om haar droom na te jagen. Lekker genieten van een goed wijntje wakkerde haar droom aan om ooit zelf een perfecte wijn te lanceren. In 2011 krabbelde ze op papier: “In 2015 wil ik een Pinot Noir Serendipity gemaakt hebben.” De naam van de wijn is niet toevallig gekozen. Een eigen wijn maken, is beslist geen kleinigheid. Van een opleiding tot vinoloog tot werken op een wijngaard, er moesten nog heel wat hobbels genomen worden. De weg van droom naar werkelijkheid lag open, maar was niet keurig geplaveid. Monique liet zich echter niet weerhouden door alle beren op de weg. De Hemel & Aarde Vallei is een wat koeler gebied in de Zuid-Afrika. De noord-west gelegen wijngaarden hebben een bodem van leisteen en klei. Na fermentatie rijpt de wijn 9 maanden op speciaal geselecteerde eikenhouten vaten uit de Bourgogne.
Druivenras: Pinot Noir
Proef en ruik een robijn rode wijn met aardse tonen, aroma’s van kers en aardbei. De smaak is zeer elegant met wat room, een fris zuurtje, rijp rood zomerfruit en een tintelend, opwekkend bittertje. Zeer geschikt voor wie zijn visje graag in een rode wijn zien zwemmen. 
Lekker bij gevogelte, klein wild, belegen kazen, Tournedos met béarnaise saus, Oosterse salade.
~ Prijs  19,95 -/- 15% V.I.P. korting ~

Oosterse beef salade
Benodigdheden
4 personen: 400 gr mooie biefstuk, 2 rode uien, 2 courgettes, 200 gr rijstnoedels, 100 gr slamelange (bv. eikenblad), 5 gr sesamzaad, 2 limoenen, ketjap manis, sojasaus, olijfolie (extra vergine)
Bereiding: Haal de biefstuk minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze koud en laat ze goed uitlekken. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan (zonder olie of boter) tot ze mooi beginnen te verkleuren. Roer een dressing van een eetlepel olijfolie (extra vergine) een eetlepel ketjap manis en een eetlepel sojasaus. Voeg daar nog limoensap en peper naar smaak aan toe. Gebruik een deel van de dressing om de noedels op smaak te maken en een deel om door de sla te husselen. Snij de courgette in de lengte in dikke plakken. Smeer de plakken in met een klein beetje olijfolie en grill ze ongeveer drie minuten per kant in een grillpan. Snij de plakken daarna in schuine reepjes. Snij de rode ui in plakken/ringen van ongeveer een centimeter dik en grill deze twee tot drie minuten per kant. Op het eind kun je de ringen uit elkaar halen en nog even omschudden in de pan. Smeer de biefstuk in met olijfolie en grill deze totdat je hem lekker vindt. Ga uit van ongeveer 1,5 minuut per kant voor rood, 2,5 minuut per kant voor rosé en 3,5 minuut per kant voor (bijna) gaar. Leg de biefstuk op een bord, dek hem goed af met aluminiumfolie en laat hem een paar minuten rusten. Op deze manier kunnen alle sappen zich weer goed verspreiden door het stuk vlees.
Leg ondertussen de salade op de borden, met daar bovenop in het midden de noedels. Verdeel de courgette over de buitenrand van het bord. Snij nu de biefstuk in dunne plakken, bestrooi de plakken met peper en zout en leg ze bovenop de noedels. Daar bovenop doe je de uiringen. Strooi als laatste de sesamzaadjes over de salade. Een extra scheutje soja aan tafel zorgt ervoor dat deze salade verandert van mwah naar ow yeah! Rode peper past ook prima bij dit gerecht. Dus als je dat lekker vindt: snijd ‘m in hele dunne ringen en bestrooi je salade ermee.

Italië - Veneto
Camporeale – Ripasso Valpolicella Classico Doc

Camporeale is een mooi familiebedrijf. Een microklimaat zorgt voor veel zon, warmte en een vrijwel continue waaiende wind.De beste cuvées Valpolicella Classico worden in het voorjaar nogmaals vergist, nu met de pulp die is verkregen na het persen van de Amarone. Hierdoor wint de wijn enorm aan smaak en structuur.Deze methode is uniek voor de regio en wordt "Ripasso" genoemd.  En zo geniet u met een Ripasso dus van een kleine Amarone of een (hele) grote Valpolicella !
Druivenrassen: 55% Corvina, 5% Molinara, 20% Rondinella, Corvinone 20%. De wijn heeft gedurende 16 maanden op barriques gerijpt en daarna nog 6 maanden op fles.
Proef & ruik intense aroma`s van bramen, zwarte kersen, kaneel en amandelen. De smaak is warm en rijk, fluwelig zacht, met kersen, specerijen en een hint van vanille.
Lekker bij stevige roodvleesgerechten, stoofgerechten, wild of krachtige kazen.
 ~ Prijs  17,50 -/- 15% V.I.P. korting ~

Spezzatino d'agnello alla romana
Ingredienten voor 4 personen: 700 gr lamsvlees, in blokjes van 3 cm, boter, olijfolie, 50 gr spek, knoflook, rozemarijn, 6 ansjovisfilets, 2 dl rode wijn, 1 dl groentebouillon, peterselie.
Bereiding: Verhit de boter in een braadpan samen met wat olijfolie. Bak het lamsvlees in dit boter­olijfoliemengsel tot het rondom bruin is. Voeg de gesneden spek, de knoflook, rozemarijn en ansjovisfilets toe en laat 10 minuten smoren. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de bouillon en de wijn toe, breng dit mengsel aan de kook. Laat het vlees in 40 minuten op lage temperatuur gaar stoven. De laatste 10 minuten haal je het deksel van de pan. Strooi er wat fijngehakte peterselie over.  Lekker met rozemarijn ovenaardappeltjes en groene groenten.
Variëren? Ui, tomaten, doperwtjes, paprika,  champignons kan je naar wens toevoegen en ipv ansjovis olijven groen voor wat pittiger, zwarte voor de wat mildere smaak.

 

 

 

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.