zomer 2015 - wijnabonnement

Artikel 58 van 87
Overzicht

WIJNABONNEMENT  ZOMER  2015

ESCALAVIDA EN/OF SALADE VAN  GEROOSTERDE PAPRIKA, HARING EN VERSE KRUIDEN
Wijnsuggestie: Cava Vibracions Penedes * Bio

GAMBASALADE MET EEN DRESSING VAN ZONGEDROOGDE TOMAATJES
Wijnsuggestie: La Madeleine St Jean Chardonnay

WARME LAMSSALADE
Wijnsuggestie: Costa del Segura Monastrell

Spanje – Penedes | Vibracions Cava Brut Reserva * Bio
Josep Masachs is opgericht door Josep Masachs Llorach. Hij begon met het maken van Cava voor vrienden en familie. Het wijnhuis Josep Masachs is gelegen in Vilafranca del Penedès en is in 1930 opgericht. Vandaag de dag is het de derde generatie Masachs die het wijnhuis in handen hebben. Het wijnhuis bezit circa 43 hectare wijngaarden. 
Druivenrassen : 45% Macabeo, 25% Xarel.lo, 15% Parellada, 15% Chardonnay
Proef & ruik fris citrusfruit, appel, witte bloemen, toast en brioche.
Lekker bij sardines, gamba’s, gerookte zalm, frisse en jonge kazen.
Winkelprijs 12,50 (-/- 10% abonnementskorting)    


Frankrijk – Pays d’Oc | La Madeleine Saint Jean Chardonnay
Het domein van 50 ha ligt in Marseillan, zo’n 50 kilometer van Montpellier vandaan. Het is al generaties lang in het bezit van de familie Banq. De druivenrassen die zijn aangeplant zijn vooral Grenache en Syrah. Daarnaast ook nog Marselan, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Viognier en nog een rits minder bekende, inheemse druiven. 
Druivenras : Chardonnay
Proef & ruik een vrolijke en zachte chardonnay met een zeer rijke smaak. Heel puur, rond/filmend in de mond en een goede body. Tropisch fruit als ananas, wat boter, brioche, bloemen en munt.
Lekker bij diverse stevige visgerechten, gerookte vis, kalfsvlees, witschimmelkazen.

Winkelprijs 9,95 (-/- 10% abonnementskorting)    
    


Spanje – Jumilla | Ribera del Segura - Monastrell
Jumilla ligt in het achterland van Valencia. Het is er droog en kan er zeer warm worden. Bodega del Segura ligt aan de rand van Jumilla. Een fraai wijngebied wat beroemd is voor z'n wijnen van de Monastrell druif. Deze druif staat in Frankrijk bekend onder de naam Mourvedre. Gemaakt met respect voor de natuur.
Druivenrassen: Monastrell (= Mourvedre)   
Proef & ruik een heldere donkerrode wijn, met veel zwoel en warm roodfruit. Het is een sappige, fruitige en zachte wijn met iets kruidigs, wat peper, aards.
Lekker bij (licht) pittige pasta, gegrild rood vlees, chorizo, kruidige lamsspiesjes, belegen kaas.

Winkelprijs 6,50 (-/- 10% abonnementskorting)      

 
ZOMERSE RECEPTEN (4 personen):

Escalivada 
Ingrediënten: 4 kleine aubergines, 4 lente-uitjes, 4 rode paprika, 2 tomaten, 
1/3 kopje extra vergine olijfolie, 1 theelepel zout.

Bereidingswijze: Maak een heet vuur in een houtskoolgrill, of verwarm de oven voor op 250 ºC.
Breng een dun laagje aan van de aubergines, uien, paprika en tomaten met olijfolie.
Bij gebruik van een grill, leg je de groenten rechtstreeks op de grill boven het vuur en draai je ze om de 15 tot 30 minuten om totdat het oppervlak verkoold is en de groenten gaar zijn.
Bij gebruik van een oven, schik je de groenten op een bakplaat of een braadslee en draai je ze elke 10 minuten om gedureden een half uur of tot de schil zwartig wordt en de groenten zacht zijn.
Verpak de groenten in bakpapier en plastic folie en laat ze afkoelen gedurende minstens een uur.
Haal de groenten uit het folie, en verwijder de schil en de zaden. Snijd de groenten in reepjes, en doe ze in een kom. Bestrooi ze met zout, en giet de olijfolie erover. 
Serveren op kamertemperatuur met geroosterd brood.

En/of (want met vis dus niet vega)

Salade van geroosterde paprika, haring en verse kruiden
Ingredienten: 1 groene en 1 rode paprika, 1 zoete ui, 5 gram verse bieslook, 5 gram verse kervel
1 takje peterselie, 3 maatjesharingen, 1 teen knoflook, 4-5 eetlepels balsamicodressing
Gemengde sla, vers gemalen zeezout en peper, sneetjes witbrood
Bereidingswijze:
Verwarm de ovengrill voor. Kwast de paprika's dun in met wat olie en leg ze op het rooster onder de grill. Rooster ze rondom zwart. Laat de paprika's in een dikke plastic zak wat afkoelen. Pel ze. Halveer de ontvelde paprika's, verwijder steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle repen.
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook. Halveer de ui, snijd de helften in dunne schijfjes, duw de laagjes los. Snijd of knip het bieslook in stukjes van 1 cm. Knip de langste stukken van de kervelsteeltjes af. Snijd het peterseliegroen fijn. Maak de haringen schoon en snijd ze in smalle reepjes. Knijp de knoflookteen uit bij de balsamicodressing en meng het door elkaar. Meng de geroosterde paprika, uien en haringen met de balsamicodressing en laat het even staan (minimaal 15 minuten, maximaal halve dag). Meng de kruiden. Verdeel de gemengde sla over twee borden. Schep het haringmengsel er op. Strooi de kruiden er over. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Serveer de salade met vers frans stokbrood.

Gambasalade met een dressing van zongedroogde tomaten 
Ingrediënten: 2 eetlepels fijngesneden zongedroogde tomaten in olie, 2 eetlepels fijngesneden verse basilicum, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel kappertjes, 1 theelepel fijngehakte knoflook, olijfolie, 300 gram verse gamba’s of grote garnalen, zout, versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze: Meng de tomaten, basilicum, citroensap, kappertjes en knoflook door elkaar. Roer er 2 à 3 eetlepels olie door. Breng op smaak met zout en peper. Verhit olijfolie in een wok. Roerbak de gamba’s in enkele minuten lichtroze. Schep ze door de dressing…..

Warme Lamssalade 
* 6 eetlepels extra vergine olijfolie, 3 eetlepels rode wijnazijn, 1,5 theelepel Dijon mosterd, 1 krop sla ( gescheurd en alleen het fijnen groene blad), 1 krop frissee sla, alleen de licht groene bladeren, 1/2 kopje met takjes Dille, 1/2 kopje grof gehakte peterselie, 1 kopje artisjokharten gesneden en uitgelekt, 1 kopje cherrytomaten, 1/2 komkommer ontdaan van pitten en heel dun gesneden, 1/2 rode ui, in dunne plakjes gesneden, 1/2 kopje Kalamata olijven, gehalveerd, 250 gram feta kaas in blokjes gesneden, 6 ons gebakken lamsvlees in dunne plakken, maar je kunt ook de restanten van een lamsbout gebruiken als je die eerder klaargemaakt hebt, breng op smaak met zeezout en verse peper;

Bereidingswijze:
Meng de olijfolie, rode wijn azijn en de Dijon mosterd totdat het tot een goede dressing gemengd is. Eventueel kun je peper en zout toevoegen.

In een grote kom meng je de twee soorten sla, dille, gehakte peterselie , artisjokken, tomaten, komkommer, ui en olijven door elkaar. Voeg de dressing toe en meng het goed totdat het gelijkmatig verdeeld is.

Verwarm een grillpan. Bestrijk het lamsvlees met olie en breng ze op smaak met zout en peper. Grill het lamsvlees op hoog vuur tot het vlees medium is. Snij het lamsvlees in dunne plakken en verdeel het over de salade en serveer direct.

 

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.