Bio

Portugal: Boas Quintas - Encosta da Vinha Tinto

Artikel 14 van 31
€ 8,95 (inclusief btw)
Overzicht

Dão - Boas Quintas - Encosta da Vinha Tinto

  • Druivenrassen: Touriga Nacional, Jaen en Trincadeira. 
  • De wijn rijpte kort op eikenhouten vaten, en nog eens 3 maanden op fles.
  • Proef & ruik mooi kruidig, zwoel en boers. Een glas volop geurend naar rode bessen, rijpe pruimen en cacao. Na wat extra beluchten wordt deze wijn ook nog zijdezacht en soepel. Er valt veel aan te ontdekken….(ont)spanning verzekerd.
  • Lekker bij rood vlees, lamsgerechten, licht pittige gerechten uit Noord Afrika uit de tajine of met couscous en bij gerijpte kazen. Probeer eens met de Serra da Estrela, een lepelbare schapenkaas uit Portugal.

In het Dão-gebied heeft de natuur een perfecte omgeving gecreëerd voor wijnproductie. Met een ideaal klimaat, beschutting tegen de koude zeewinden en omgeven door de bergketens Caramulo, Buçaco, Nave en Estrela zijn de omstandigheden ideaal voor het verbouwen van kwaliteitswijnen. Noch de zomerregens vanaf de Atlantische Oceaan, noch de sterke landwinden vanuit Spanje kunnen deze regio bereiken. Uit deze streek komen authentieke wijnen, gemaakt van Portugese druivenrassen met een heel eigen karakter. 

Boas Quintas vertegenwoordigt diverse wijnhuizen uit verschillende Portugese regio’s. Een serieuze speler derhalve. Van wijnmaker Nuno Cancela de Abreu komt deze Encosta da vinha. De DÃO regio kent een continentaal-mediterraan klimaat, de bodem bestaat uit Graniet, rotsgesteente. De eigenzinnige en moderne wijnmaakster is Sónia Martins, die in meerdere regio`s in Portugal prachtige wijnen heeft gemaakt, zoals bijvoorbeeld Beiras, Alentejo, Douro en dus ook in de Dao. 

De wijnen zijn gecertificeerd volgens de hoge standaard van European Initiative on Business en Biodiversity. De ecologische footprint, weinig insecticiden en pesticiden in de wijngaard, recycling van materialen, flessen, etiketten. Ook het in stand houden van dierlijke populatie in em om de wijngaard geniet extra aandacht.
 

RECEPT: Migas a Alentejana 

Ingrediënten voor 4 personen: 500 gr. varkenshaas in niet al te grote stukken gesneden - 3 teentjes knoflook - 3 vleestomaten - 2 rode paprika′s - 1 theel. paprikapoeder – zout en gemalen peper – ca. 1 kg aardappelpuree – 1 chouriqo (kleine soort chorizoworst) - 1 eetl. verse koriander fijngehakt - olijfolie om te bakken -
Bereidingswijze: Snijd het vlees (een dag tevoren) in niet al te grote stukken. Maak de marinade door de knoflook boven een steelpannetje te persen, voeg de zo klein mogelijk gesneden tomaat (of de tomatenpuree), de paprika, het paprikapoeder, het zout en de gemalen peper toe. Het beste is cayennepeper, maar zwarte peper is ook goed. Maak op het kleinste vuurtje een dikke saus. Laat die afkoelen en smeer het vlees er rondom grondig mee in. Laat dit een nacht op in de koelkast rusten. 
Snijd de chouriqo in plakken en braad ze in de olijfolie kort aan. Neem de worst eruit en bak in dezelfde olie het vlees aan alle kanten bruin. Zet het vuur wat lager, doe de rest van de marinadesaus erbij en laat in een kwartiertje gaar worden. Haal het vlees uit de pan, meng de puree met de vleessaus en doe alles over op een voorverwarmde schaal. 
Leg het vlees over de migas (puree en vleessaus) en decoreer met l eetlepel verse koriander. 

 

En…surpise…grote glazen uitzoeken, voor maximaal 1/3 vullen met de Pedro Cancela en… bom apetite!

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.