Libanon: Clos St Thomas - Les Gourmets Rouge
OverzichtBekaa Vallei - Clos St Thomas – Les Gourmets Rouge
- Druivenrassen: Cabernet Sauvignon, Cinsaut, Syrah
- Proef & ruik zwoel gestoofd vlees, kruidigheid en vol fruit. In de smaak vind je een krachtige (14%) doch zwoele wijn met veel pittig donker fruit, beetje cassis en lichte, niet overheersende tannines. Heel verrassend en smaakvol.
- Lekker bij pasta, lamsvlees, mediterraanse stoofgerechten en smaakvolle kazen.
- Familiebedrijf uit de Bekaa vallei in Libanon, waar de dynamische Nathalie Touma na de burgeroorlog het bedrijf in de wereld zette, profiterend van de expertise van Papa Touma, die al 40 jaar zijn wijnstokken kent en volgt. Men maakt hier unieke wijnen, oorspronkelijk, het rood en rosé heel onderscheidend, niet nieuwe wereld stijl. De Bekaa vallei ligt op 600 m hoog, en kent koele nachten en hete dagen. Water komt van het Libanon gebergte met eeuwige sneeuw. Men maakt hier al 4000 jaar wijnen, en om de hoek van het Clos St. Thomas domein is een griekse tempel te bezoeken die voor de wijngod Dionysos is gebouwd.
- Kennis genoeg, maar na de oorlog kwamen de moderne inzichten, en zijn vooral de witte en rosé wijnen beter geworden, het basismateriaal is er heel goed, hier en daar stokken van 100 jaar.