Bio

Frankrijk: Château Favray Pouilly-Fumé AOC

Artikel 16 van 33
€ 22,50 (inclusief btw)
Overzicht

Loire - Château Favray - Pouilly-Fumé AOC

  • Druivenras: Sauvignon Blanc 
  • Proef en ruik een frisse neus met kruiden, citrus, witte perzik, gemaaid gras. In de smaak wat kruisbes, citrus en mineraliteit. Waterwit met een touch van limoen. Vol, sappig en toch zeer mild. Spatzuiver. Aromatische afdronk.
  • Lekker bij Crottin du Chavignol (gerijpte geitenkaas uit de omgeving), zeevruchten, vis en schelpdieren.
  • De dorpen Sancerre en Pouilly Fumé vindt men aan weerszijden van de Loire en zijn al sinds mensenheugenis vermaard om hun mooie en unieke witte wijnen van de Sauvignon Blanc druif. Soms zit er wat vuursteen in de bodem, wat iets rokerigs kan meegeven aan een Pouilly Fumé. Quentin David is eigenaar van Chateau Favray. Het is ca 15 hectare groot en de  wijngaarden zijn gelegen op de hellingen boven het Chateau dat uitkijkt op de vall.Het  kalksteen waarop de druiven groeien bestaat uit een hoeveelheid kleine  witte steentjes, die de warmte reflecteren. De moderne faciliteiten (de  wijnkelder is nieuw gebouwd tussen 1984-2000) zorgen er voor dat de  ontwikkeling van Pouilly-Fume Château Favray onder de beste  omstandigheden plaatsvindt.

Château Favray

 Mét heerlijk recept van Charly de Wijs - Chef aan de Werf

Taartje van crab met groene appel, knolselderij, walnoten, little gem en piment d’espelette mayonaise (4 personen)

  • Ingredienten: 200 gram gekookt crabvlees, 1 groene appel in julienne gesneden, 100 gram knolselderij in julienne gesneden en geblancheerd, 50 gram gehakte geroosterde walnoten, 1 kropje little gem sla, plukjes kervel, 100 gram mayonaise gemengd met 1 el gemalen piment d’espelette peper, 1 limoen, olijfolie .

  • Bereiding: Meng de gekookte en geplukte crab met 50 gram piment mayonaise en breng op smaak met peper en zout en 1 limoensap, verdeel dit over 4 borden in 4 rvs ringen en dresseer de borden met de julienne groene appel en knolselderij, toefjes little gem sla, plukjes kervel en gehakte walnoten. Maak het geheel af met toefjes piment mayonaise en druppels olijfolie. Eet smakelijk!

© 2009 - 2024 Il diVino Wijnwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.