december 2010 - wijnabonnement
OverzichtInhoud december 2010:
1 fles Il Saporito - Raboso Rosato (mousserend)
2 fles Claudia Papayianni - Ex`Arnon White (wit)
2 fles Les Grands Gres - Costieres de Nimes (rood)
1 fles Domaine Cambos - Gros Manseng Moelleux (zoet)
Italië – Veneto
Il Saporito - Raboso Frizzante
Cielo e Terra werd opgericht in 1908 door een groep wijnproducenten in Veneto en die hebben de beschikking over meer dan 3000 hectare wijngaarden. Een enorme productie. Deze wijnbouw concentreert zich met name in de heuvels van Berici, die zorgen voor een goede ligging ten opzichte van de zon. Dit gebied heeft ook een reputatie hoog te houden op het gebied van olijfolie, ham, kaas en truffels.
Druivenras: Raboso
Proef & ruik een zachte, fruitige en vriendelijke frizzante wijn voor eigenlijk ieder gewenst (feestelijk) moment. Aantrekkelijke aroma`s van frambozen, aardbeien en bosbessen. Fruitig en gul van smaak gevolgd door een zachte afdronk. Een hele soepele, zachte en met name lichte parelende wijn..
Lekker als feestelijk aperitief, bij salades met wat roodfruit en zonnige tomaatjes erin....
Griekenland – Halkidiki
Claudia Papayianni – Ex`Arnon White (Bio)
Ten oosten van Thessaloniki, in de regio Arnea en Marathoussa liggen net boven het monnikeneiland Athos de wijngaarden van Claudia Papayianni. Een vrouw die wijn maakt? Ja, en hoe! Zij ontving op wijnconcoursen in Thessaloniki, Brussel, New York, Londen en Wenen maar liefst 5 gouden en 7 zilveren medailles. Van deze dame in de wijn gaan wij nog veel, heel veel horen! Zij maakt prachtige wijnen, die tot de internationale top behoren.
Druivenrassen: 50% Assyrtiko en 50% Sauvignon Blanc
Speciaal voor de oogst van 2009 is voor deze spannende blend gekozen, met verbluffend resultaat!
Proef en ruik een frisse, complexe witte wijn. Fris door de Sauvignon Blanc, een goede structuur door de Assyrtiko met tropisch en citrus fruit in geur en smaak.
Lekker bij een keur aan visgerechten, frisse geitenkaas en diverse amuse`s.
Frankrijk – Languedoc
Les Grands Grès - A.C. Costières de Nimes
Tussen de Rhône, Middellandse Zee en Pyreneeën ligt de streek Languedoc,één van de grootste wijngebieden ter wereld met vele verschillen in bodemgesteldheid, microklimaten en veel zon, waardoor het niet voor niets het Californië van Frankrijk genoemd wordt. Behalve AOC- en VDQS-wijnen worden hier ook het merendeel van Frankrijks landwijnen (Vins de Pays) gemaakt. Winnaar zilveren medaille op het gerenommeerde Concours Agricole Générale de Paris
Druivenrassen: 40% Carignan, 40% Syrah, 20% Grenache
Proef & ruik helder, aubergine van kleur. Frisse geur met sappig fruit, vriendelijk, zuiver. Aanzet is zeer rijk met rijp donkerrood fruit, laurierdrop en een beetje peper. Veel body, rijpe tannines, goede balans, fruit en prettige zuurgraad. Lange afdronk die wint aan elegantie.
Lekker bij diverse ham- en worstsoorten, wild, stoofschotels, entrecôte, spies van varkenshaas, lamscoteletjes. Kan ook uitstekend doorgedronken worden met een lekker stukje kaas.
Frankrijk – Gascogne
Domaine Cambos – Gros Manseng Moelleux
Het 30 hectare tellende domein is gelegen in de Gers, in het hart van de Gascogne. Dit domein produceert alleen witte wijnen. U zult verrast zijn door de uitstekende kwaliteit die de jeugdige vigneron-propriétaire Nicolas Cambos produceert. Alleen de beste druiven worden geselecteerd. Er zijn nog steeds veel liefhebbers en -sters die een wijn met een licht zoetje prefereren. Met name als de wijn gedronken wordt zonder er iets bij te eten. Vaak wordt op dit type wijn een beetje neergekeken: dit is echter niet terecht. Zeker wanneer de wijn op een goede manier gemaakt is valt er goed van te genieten.
Druivenras: Gros Manseng
Proef & ruik een zachte, milddroge, lichtzoete witte wijn met de geurige aroma’s van honing, acaia, abrikoos en rijpe perzik. De afdronk is frisfruitig.
Lekker als aperitief, bij zoetwatervis, oosterse gerechten, blauwschimmelkazen, fruitdesserts, chocolade en gebak.